Veel gestelde vragen

Heb je al eerder op dansles gezeten, bij ons (voorheen Dansstudio Lizan) of ergens anders en je wil de dansdraad weer oppakken? Dan is het niet altijd nodig om weer helemaal opnieuw te beginnen. We maken graag een afspraak om, geheel vrijblijvend, een advies te geven op welk niveau jij je bij ons thuis zult voelen.

Met Hip Hop/ Streetdance starten we per lesperiode met een nieuwe choreografie. Instappen bij deze lessen is dan ook alleen aan het begin van elke lesperiode mogelijk.  

Jazeker! Stel ons op de hoogte wanneer je een les niet kunt volgen. Indien er op jouw lesniveau een parallelcursus is, kun je jouw les bij deze groep inhalen. Ook als je een keer extra wilt oefenen kun je bij deze parallelcursus terecht. 
Wil je eindelijk je partner eens verrassen met een origineel cadeau? Bij ons kun je terecht voor een bon voor een danscursus of een privéles! Jullie zullen samen veel plezier beleven aan deze beslissing. Cadeaubonnen zijn één jaar geldig. De ontvanger kan zelf een datum en tijd bij ons reserveren. Neem voor meer informatie contact met ons op. 
Ja, een eerste les is altijd een gratis proefles zodat je eerst de sfeer kunt proeven. Op je eerste les krijg je dan een indruk hoe alles in zijn werk gaat en of het ook aan je verwachtingen voldoet. Wel graag van te voren reserveren om overboeking te voorkomen.
Natuurlijk! Je bent van harte welkom om te komen kijken hoe het een en ander in zijn werk gaat. Dus schroom niet en loop gerust eens binnen! Bekijk van te voren even onze les- en openingstijden
Ja, dat kan. Wij hebben lessen voor alleengaanden en voor koppels/stellen/paren/gehuwden. Voor Hip Hop/ Streetdance, Zumba/ Bokwa en Kids- en jeugdcursussen heb je sowieso geen danspartner nodig. Voor mensen zonder danspartner beschikken we over een grote enthousiaste groep leerlingen die graag bijspringen. 
Wij geven al les aan kinderen vanaf 3 jaar. Er is geen maximale leeftijd.
Leeftijdscategorieën:
– Mini’s 3 t/m 7 jaar
– Kids 8 t/m 11 jaar
– Jeugd/scholieren 12 t/m 17 jaar
– *Paren en gehuwden /Alleenstaanden en -gaanden vanaf 18 jaar

*De paren en gehuwden groepen zijn altijd gemengd. Dat betekent dat er zowel 20+ als 50+paren kunnen dansen. 

Een dansles duurt bij ons 75 minuten inclusief een korte pauze om bijvoorbeeld bij te kletsen met andere cursisten of de mogelijkheid om lekker ‘effe’ een drankje te nuttigen aan onze gezellige bar.
Een cursus omvat +/- 17 lesweken. Daarnaast hebben we nog themaweken en oefenavonden en natuurlijk het afdansen. Het dansjaar is opgesplitst in 2 seizoenen. Een voorjaars- (februari tot juni) en najaarsseizoen (september tot januari). De startdata hangen samen met de schoolvakanties en variëren per jaar.
Als afsluiter van het seizoen hebben we de mogelijkheid om de danstest af te leggen. Met als bekroning op een danscursus het bijbehorende danstestcertificaat. Zie afdansen als een reguliere les, je staat met een aantal paren gelijktijdig op de vloer, met als enige verschil dat niet je dansleraar kritisch staat te kijken maar dat iemand van buiten de dansschool je beoordeelt. Net als in een reguliere les is het niet van belang dat alles perfect gaat. Het belangrijkste is dat je er plezier in hebt en dat ook uitstraalt. 
Bij de Stijldanslessen en vrije dansavonden mag je gewoon in je vrijetijdskleding komen. Bij Hip Hop/ Streetdance, Zumba en Bokwa is vooral wat sportievere kleding gewenst, omdat dit erg intensief is. Bij het afdansen of tijdens thema-avonden zoals het Kerstbal is het niet gepast om bijvoorbeeld in een spijkerbroek te komen. 
Zolang je nog niet in het bezit bent van dansschoenen dien je schoenen met een leren zool te dragen. Dansen op sportschoenen wordt door ons STERK afgeraden, omdat je daarmee ernstige blessures kan oplopen die zich meteen of jaren later kunnen voordoen. Er zijn bij de schoenwinkel voldoende alternatieven om goed op te kunnen dansen. Je kunt natuurlijk ook speciale dansschoenen bij ons aanschaffen, zowel sneakers voor Hip Hop/ Streetdance en diverse dames en heren schoenen voor Stijldansen, maar dat is niet verplicht. 
  • De schoenen die je buiten draagt dienen gewisseld te worden. Dit in verband met het binnendragen van vuil op de dansvloer.
  • Petten zijn in de danszaal niet toegestaan.
  • Kauwgum is in de zaal niet toegestaan.
  • Roken in het pand is verboden.
  • Mobiele telefoons dienen tijdens de dansles op stil/trilfunctie gezet te worden.