Dansstudio Waalwijk is een echt familiebedrijf. De broers Marcel en Sander Daamen dansen al van jongs af aan bij Dansstudio Waalwijk. Toen gevraagd werd of zij de dansschool wilden overnemen, twijfelden ze geen moment. Samen een eigen dansschool runnen is iets waar vaak over gesproken werd als de ultieme droom. Sinds september 2020 zijn zij de eigenaren. Ook de rest van familie Daamen is sterk betrokken bij Dansstudio Waalwijk. Marcel en Sander hebben een heel team achter hen staan dat zowel op de voorgrond als op de achtergrond helpt bij het runnen van de dansschool. We stellen het team graag even aan je voor!

Sander Daamen
Sander (1997) begon met stijldansen in 2008, na aandringen van zijn ouders. Al snel werd opgemerkt dat hij talent had en binnen de kortste keren stond hij als klein jongetje op de wedstrijdvloer. Daarna is het balletje blijven rollen en heeft hij zich ontwikkeld tot een topdanser binnen Nederland. Bovendien deed hij in 2012 mee met AVRO Junior Dance, waar hij tweede werd en de publieksprijs in de wacht sleepte. Inmiddels is hij meerdere keren Nederlands kampioen en BeNeLux kampioen bij de jeugd en volwassenen in latin, ballroom en 10-dans. Alsof dat nog niet genoeg was, danste hij jarenlang hiphop, ook in het wedstrijdteam, en hij gaf zumba les.

Dat is precies wat hij nu bij Dansstudio Waalwijk ook doet. Naast de reguliere stijldanslessen en het trainen van wedstrijdparen, verzorgt Sander de hiphop en zumba lessen. Daarnaast is Sander nog steeds een actief wedstrijddanser in latin.

Marcel Daamen
Marcel (1994) begon met stijldansen in 2008. Ook hij stond binnen de kortste keren op de wedstrijdvloer en is er daarna voor lange tijd niet meer vanaf te krijgen. Marcel is uitgegroeid tot een topdanser binnen Nederland en in 2014 werd hij zelfs wereldkampioen in latin. In 2017 stopte Marcel met de wedstrijden, maar het dansen zit nou eenmaal in het bloed, dus hij is wekelijks blijven trainen. Daarnaast heeft Marcel op jongere leeftijd hiphop gedanst en geeft hij al jarenlang zumba les.

De hiphop heeft hij inmiddels achterwege gelaten, dus Marcel geeft nu bij Dansstudio Waalwijk reguliere stijldanslessen, zumba les en hij traint de wedstrijdparen.

Melissa Daamen-Manders
Melissa (1995) is de vrouw van Marcel en voormalig danspartner van Sander (2012-2020). Al van jongs af aan is ze bezig met dansen, van kidsswing naar hiphop en vanaf 2006 ook stijldansen. Stijldansen was echter meer haar ding, dus met hiphop is ze na een aantal jaren gestopt. Samen met Sander is Melissa meerdere keren Nederlands kampioen en BeNeLux kampioen bij de jeugd en volwassenen in latin, ballroom en 10-dans. Momenteel verzorgt ze bij Dansstudio Waalwijk een aantal reguliere stijldanslessen en ze traint de wedstrijdparen. Tevens houdt Melissa zich op de achtergrond bezig met planning, communicatie en organisatie.

Iris de Lorijn
Iris (2002) is de vriendin van Sander en ze danst zelf inmiddels al enkele jaren bij Dansstudio Waalwijk. Ze begon met hiphop, maar inmiddels is daar ook het stijldansen bij gekomen. Zowel in hiphop als stijldansen danst ze nog volop wedstrijden. Binnen de dansschool geeft Iris enkele hiphoplessen en ze assisteert Sander bij de stijldanslessen.

Mariska Smulders-Daamen
Mariska (1990) is de zus van Marcel, Sander en Stefan Daamen. Zij danste jarenlang ballroom en latin en heeft ook op de wedstrijdvloer gestaan. Bij Dansstudio Waalwijk helpt Mariska vaak mee als er evenementen zijn.

Christ en Yvonne Daamen
Christ en Yvonne zijn de ouders van Marcel, Sander, Stefan en Mariska. Christ houdt zich met name op de achtergrond bezig met administratieve zaken. Yvonne is vaak achter de bar te vinden en is een bekend gezicht binnen de dansschool.

Stefan Daamen
Stefan (1996) is de broer van Marcel, Sander en Mariska. Hij is een echte ballroomdanser en is ook actief op de wedstrijden. Binnen de dansschool is zijn vakgebied vrijwel alle technische aspecten, zoals het licht en geluid. Hij is de technisch expert van Dansstudio Waalwijk.

Naast het vaste team hebben we veel vrijwilligers die ons helpen bij evenementen en die in de lessen dansen met leden zonder danspartner. Wij zijn ontzettend dankbaar voor alle hulp die we krijgen!