Dansstudio Waalwijk is een echt familiebedrijf. De broers Marcel en Sander Daamen dansen al van jongs af aan bij Dansstudio Waalwijk. Toen gevraagd werd of zij de dansschool wilden overnemen, twijfelden ze geen moment. Samen een eigen dansschool runnen is iets waar vaak over gesproken werd als de ultieme droom. Sinds 31 augustus 2020 zijn zij de eigenaren. Ook de rest van familie Daamen is sterk betrokken bij Dansstudio Waalwijk. Marcel en Sander hebben een heel team achter hen staan dat zowel op de voorgrond als op de achtergrond helpt bij het runnen van de dansschool. We stellen het team graag even aan je voor!

Sander Daamen
Sander (1997) begon met stijldansen in 2008, na aandringen van zijn ouders. Al snel werd opgemerkt dat hij talent had en binnen de kortste keren stond hij als klein jongetje op de wedstrijdvloer. Daarna is het balletje blijven rollen en heeft hij zich ontwikkeld tot een topdanser binnen Nederland. Bovendien deed hij in 2012 mee met AVRO Junior Dance, waar hij tweede werd en de publieksprijs in de wacht sleepte. Inmiddels is hij meerdere keren Nederlands kampioen en BeNeLux kampioen bij de jeugd en volwassenen in latin, ballroom en 10-dans. Daarnaast heeft Sander lange tijd hiphopwedstrijden gedanst in een team en als duo.

Bij Dansstudio Waalwijk verzorgt Sander de stijldanslessen, hiphoplessen en Zumba. Ook traint hij de wedstrijdparen. Bovendien is Sander nog steeds een actief wedstrijddanser in latin, en regerend Nederlands kampioen en BeNeLux kampioen.

Marcel Daamen
Marcel (1994) begon met stijldansen in 2008. Hij stond binnen de kortste keren op de wedstrijdvloer en is er daarna voor lange tijd niet meer vanaf te krijgen. Marcel is uitgegroeid tot een topdanser binnen Nederland en in 2014 werd hij zelfs wereldkampioen in latin. In 2017 stopte Marcel met de wedstrijden, maar het dansen zit nou eenmaal in het bloed, dus hij is wekelijks blijven trainen. Daarnaast heeft Marcel op jongere leeftijd hiphop gedanst en geeft hij al jarenlang Zumbales.

Marcel geeft stijldanslessen, Zumba en tropical solution. Ook traint hij de wedstrijdparen. Naast de dansschool werkt Marcel bij DMG als servicemonteur.

Melissa Daamen-Manders
Melissa (1995) is de vrouw van Marcel en voormalig danspartner van Sander (2012-2020). Al van jongs af aan is ze bezig met dansen, van kidsswing naar hiphop en vanaf 2006 ook stijldansen. Stijldansen was echter meer haar ding, dus met hiphop is ze na een aantal jaren gestopt. Samen met Sander is Melissa meerdere keren Nederlands kampioen en BeNeLux kampioen bij de jeugd en volwassenen in latin, ballroom en 10-dans. Momenteel verzorgt ze bij Dansstudio Waalwijk een aantal stijldanslessen en ze traint de wedstrijdparen. Tevens houdt Melissa zich op de achtergrond bezig met planning, communicatie, organisatie en social media.

Christ en Yvonne Daamen
Christ en Yvonne zijn de ouders van Marcel en Sander. Christ houdt zich met name op de achtergrond bezig met administratieve zaken. Yvonne is vaak achter de bar te vinden en is een bekend gezicht binnen de dansschool.

Stefan Daamen
Stefan (1996) is de broer van Marcel en Sander. Binnen de dansschool is zijn vakgebied vrijwel alle technische aspecten, zoals het licht en geluid. Hij is de technisch expert van Dansstudio Waalwijk.

Mariska Smulders-Daamen
Mariska (1990) is de zus van Marcel, Sander en Stefan. Zij danste jarenlang ballroom en latin en heeft ook op de wedstrijdvloer gestaan. Bij Dansstudio Waalwijk helpt Mariska vaak mee als er evenementen zijn.

Leraren
Ook hebben we een aantal leraren die bij Dansstudio Waalwijk de volgende lessen geven:
Karin Karamat Ali: tropical solution
Faya Hoevenaars: moderne dans, assistent stijldans
Marieke Kenchadze-Beks: assistent stijldans

Vrijwilligers
Naast het vaste team hebben we veel vrijwilligers die ons helpen bij evenementen en die in de lessen dansen met leden zonder danspartner. Wij zijn ontzettend dankbaar voor alle hulp die we krijgen!