Moderne dans is een dynamische dansstijl. In het begin van de twintigste eeuw is deze ontstaan uit het klassiek ballet. In deze stijl zijn techniek en kracht van belang, maar improvisatie en creativiteit mogen ook niet ontbreken. Moderne dans staat bekend om de vloeiende bewegingen en om het tonen van expressie en emoties. Er is veel afwisseling tussen snelle en langzame bewegingen. Klik hier voor een impressie!

In een kalenderjaar zitten twee seizoenen van elk zeventien danslessen verdeeld over vijf maanden, namelijk van februari tot en met juni en van september tot en met januari. Per seizoen leren we één dans aan. Tijdens de lessen werken we deze stap voor stap uit. Aan het einde van een seizoen kun je ervoor kiezen om af te dansen. Je wordt dan beoordeeld door een jury en je krijgt een diploma. Een leuke herinnering voor later!

De lessen worden gegeven door Faya Hoevenaars. Benieuwd of moderne dans bij je past? Je bent altijd welkom voor een proefles!

Deze les is gericht op dansers van 14 jaar en ouder. Indien er veel aanvragen komen van jongere leeftijden, wordt er een extra les toegevoegd.