Wat hiphop zo speciaal en populair maakt, is dat er geen standaard regels of technieken zijn. Iedereen kan zijn eigen versie van hiphop dans creëren. Hiphop blijft zich ontwikkelen en is de basis voor verschillende substijlen, zoals popping, locking, waving, housing, breakdancing, wacking, krumping, bonebreaking en new style. Voor de substijlen gelden andere regels en hierbij heb je wel technieken en bepaalde basic steps of elementen.

Door de grote variatie is hiphop geschikt voor iedereen, zowel jong als oud! Onze groepen zijn ingedeeld op basis van leeftijd en niveau.

In een kalenderjaar zitten twee seizoenen van elk zeventien danslessen verdeeld over vijf maanden, namelijk van februari tot en met juni en van september tot en met januari. Per seizoen leren we één dans aan. Tijdens de lessen werken we deze stap voor stap uit. Aan het einde van een seizoen kun je ervoor kiezen om af te dansen. Je wordt dan beoordeeld door een jury en je krijgt een diploma. Een leuke herinnering voor later!

De hiphoplessen worden gegeven door Sander Daamen. Benieuwd of hiphop bij je past? Je bent altijd welkom voor een proefles!